{ "title": "İdrarda Kalsiyum", "image": "https://www.kalsiyum.gen.tr/images/idrarda-kalsiyum-5040.jpg", "date": "19.01.2024 17:06:27", "author": "ilyas sezgin", "article": [ { "article": "İdrarda Kalsiyum: Kalsiyum genel olarak vücutta özellikle kemiklerin sağlığı açısından belli oranda alınması gereken minerallerdendir. Bundan dolayı, kalsiyum eksikliği zararları olabileceği gibi vücuda çok fazla alındığı zamanda aynı şekilde yan etkisine bağlı olarak zararları bulunmaktadır. Nitekim kalsiyum kimyasal sembol olarak \"Ca\" olarak adlandırılmaktadır. Aynı zamanda kalsiyumun her yaş aralığında sınırlı dozlarda alınması gerekmektedir. Aksi takdirde özellikle diş ve kemiklerde kalsiyum eksikliğine bağlı olarak rahatsızlıklar meydana gelmektedir. Kalsiyumun bir diğer özelliği ise kana nüfuz etmesi ve direkt olarak sindirilememesidir. Bu şekilde böbrek rahatsızlıklarına bağlı olarak idrarda kalsiyum olarak vücuttan atılması çalışılır. Genel olarak böbrek taşı oluşması gibi böbrek rahatsızlıklarına neden olabilmektedir.

İdrarda Kalsiyum Fazlalıkları Atılması İçin Yapılması Gerekenler

İdrarda kalsiyumun atılması için öncelikle gerekli tahliller yapılmalıdır. Bundan dolayı, bilinçsiz olarak kalsiyumun vücuttan atılması başka ciddi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. Özellikle ileri dönemlerde birçok kişinin ortak rahatsızlığı olan kemik erimesi olarak belirtilen rahatsızlıkta kullanılan ilaçların birçoğunun ham maddesi kalsiyumdur ve Kalsiyum seviyesini artırılması ile D vitamini artırılmak için kimyasal olarak kullanılan ilaçların birçoğu çok fazla kullanıldığı takdirde ileri dönemeler de idrar rahatsızlıklarına neden olmaktadır. Sık sık idrara çıkma ve hatta bazı dönemlerde idrar kaçırmasına neden olmaktadır. Bunun temel nedeni daha önce de belirtiğimiz gibi kalsiyumun çözümlenmesi zordur. Direk vücutta kalmakta ve demir çinko gibi maddelere kısa sürede dönüşmektedir. Buda ister istemez böbrek ve böbrek mesanelerini tahriş etmektedir. Bundan dolayı belirtmiş olduğumuz kimyasal ilaçların yerine doğal olarak beslenmeli ve doktor kontrolünde bu ilaçları kullanmalısınız. Vücutta çok fazla kalsiyum miktarı olmamalıdır.

İdrarda Kalsiyum Fazlalığına Bağlı Hastalıklarda Tedavi Süreci

Özellikle ileri yaşlarda cinsiyet ayırt etmeksizin idrar rahatsızlıkların temelinde kalsiyum miktarının fazlalığı yer alabilmektedir. Bundan dolayı kemik erimesi rahatsızlıkları bulunan ve kalsiyum D viramini takviyesi için kimyasal ilaç kullananlarda yan etki olarak meydana gelmektedir. Yapılması gereken ise en yakın fizik tedavi doktoru kontrolünde ilk olarak kemik taramasını yaptırmalı ve doktor kontrolünde kimyasal ilaçların alınmasını azaltabilir. Özellikle günümüzde belirtmiş olduğumuz ilaçların yan etkisinden dolayı senede 4 defa kullanılmak üzere kalsiyumlar enjekte edilmektedir. Tabi ki bu tür ilaçların yan etkileri çok daha az ve idrar rahatsızlıklarına neden olmamaktadır. Bununla birlikte dahiliye doktorunda İdrar problemi için gerekli tedavinizi gerçekleştirebilirsiniz.
" } ] }